T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / BOLVADİN - Derekarabağ Ortaokulu

Nöbet Talimatnamesi

DEREKARABAĞ İLKOKULU ve ORTAOKULU

NÖBETÇİ ÖĞRETMEN GÖREV TALİMATNAMESİ

 

Nöbetçi öğretmen, günlük vakit çizelgesini uygulanmasını sağlar. Zamanında derse girmeyenler uyarılır, idareye haber verilir, gerektiğinde tutanak tutulur. İdare tarafından hazırlanan nöbet çizelgesine göre nöbet tutulur.

Nöbetçi öğretmenler teneffüslere ve derslere zamanında, tertip ve düzenli giriş çıkışlardan sorumludur. Nöbetçi öğretmenler görev yerlerini terk edemezler. Nöbetçi öğretmen, öğle arasında yemek yeme gibi ihtiyaçları dışındaki zamanlarda nöbet alanında bulunur, evine gitmeyen ya da erken gelen öğrencileri kontrol eder.

Öğrencilerin derslere zamanında girip girmediğini izlenir ve öğretmeni gelmeyen sınıflar okul yönetimine bildirilir ve bu sınıflara nezaret edilir.

Nöbetçi öğretmen, öğretmeni olmayan sınıfı ödevlendirip sınıf defterini imzalayacaktır. Ayrıca nöbetçi öğretmen kendi dersi yoksa öğretmeni olmayan sınıfları gözetim altında tutacaktır.

Sabah derse girişlerde öğrenciler sıraya sokularak içeri alınacaktır. Hava durumu uygun değilse sıra yapılmayacaktır.

Isıtma, elektrik ve sıhhı tesislerin çalışıp çalışmadığı, okul içi temizliğin yapılıp yapılmadığı, okul bina ve tesislerinin yangından koruma önlemlerinin alınıp alınmadığının günlük kontrolleri yapılır, giderilebildiği eksikler giderilir, gerekenler ilgililere bildirilir.

Bahçedeki, koridorlardaki ve sınıflardaki öğrenciler gözetlenir, öğrencilerin okul eşyalarına ve diğer öğrencilere zarar vermeleri engellenir.

Nöbetçi öğretmen nöbet alanında sabit bir yerde beklemez, nöbet alanının her yerini her teneffüs kontrol etmeye çalışır.

Bahçe nöbetçi öğretmenleri B, C, D Bloklardan da sorumludur. Bahçenin yanısıra bu bloklar da kontrol edilecektir. Öğrencilerin bahçedeki olumsuz davranışlarından, bahçe dışına çıkmamalarından ve yerlere çöp atmamalarından bahçe nöbetçi öğretmenleri sorumludur.

A Blok nöbetçi öğretmeni sabah okul koridorunun ve öğretmenler odasının havalandırılmasını sağlar.

Beklenmedik olaylar karşısında gerekli tedbirleri alınır ve bu durumu ilgililere bildirilir.

Nöbetçi öğretmen; nöbet süresince okulun eğitim, öğretim, disiplin gibi çeşitli işlerini izler, bu hususlarda günlük tedbirleri alır. Ayrıca nöbetçi öğretmen; kanun, yönetmelik, resmi yazı vb. mevzuata aykırı fiil, davranış, olaylarda idareye bilgi verip tutanak tutulmasını sağlar.

Nöbet sonunda okul nöbet defterine nöbet süresi içerisinde önemli olayları ve aldığı tedbirleri belirten rapor yazılır, nöbet defteri ertesi güne bırakmadan zamanında imzalanır.

Nöbetçi öğretmen okul müdürünün ve yardımcısının okulda bulunmadığı zamanlarda gelen telefonları not ederek okul müdürüne ulaştırır.

Nöbetçi öğretmen okula gelen ziyaretçileri, okul personeli, öğretmen ya da öğrenciyle görüşmeden önce okul idaresine yönlendirir.

Okul çıkışında pencereler, açık musluklar, yanan lambalar, bilgisayarlar kontrol edilir, açık olanlar kapatılır.

Tuvalet temizlikleri ve sabunlar kontrol edilir, eksiklikler gerekli kişilere bildirilir.

Çeşitli sebeplerle tek öğretmenin nöbet tuttuğu günlerde nöbetçi öğretmen tüm nöbet alanlarından sorumlu olacaktır.

Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 15 dakika önce başlar, son ders bitiminden 15 dakika sonra sona erer.

 
 

Müslüm YILMAZ

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2018 - Güncelleme: 21.12.2018 14:35 - Görüntülenme: 693
  Beğen | 1  kişi beğendi